Personbil – automat

Vi är en av få körskolor i Jönköping som erbjuder utbildning i automatkort. Att ta automatkort går lite snabbare och blir oftast billigare.

Du behöver oftast inte ta lika många körlektioner, som för körkort till manuell bil, eftersom automatbilen gör ”grundjobbet” åt dig som exempelvis växling. Detta gör att vi snabbare kan börja öva på stadskörning, placeringar i trafik, manövrering och så vidare.

Momenten för att ta automatkort ser likadana ut som för ett vanligt manuellt körkort. Det innebär att du tar körlektioner, läser teori, gör Risk 1 (alkoholer, droger och trötthet) och Risk 2 (halkbana). När du känner dig redo så bokar vi in teoriprov (uppskrivning) och uppkörning.

Vi kör moderna, nylevererade Volvo V40 Automat från Nybergs Bil i Jönköping. Självklart med dubbelkommando och alkolås – allt för din säkerhet och trygghet. Just den bilmodellen har också möjlighet att fickparkera åt dig!

Mycket på köpet

Att ta automatkort är ett riktigt bra alternativ om du upplever svårigheter med grunderna för manuell körning. Skulle du senare ångra dig och vill ta körkort för manuell bil så har du mycket med dig på köpet.

Du har troligtvis blivit trafiksäkrare och känner en större trygghet i att köra, vilket kan underlätta. En fördel är också att du slipper göra om vare sig teoriprovet, Risk 1 eller Risk 2. De momenten är redan godkända då du gjorde dem under automatutbildningen. Du behöver enbart göra en ny uppkörning.