korskolan.se

Bilförsäkring

Home > Bilförsäkring

Bilförsäkring online

När det gäller din bil är det smart att agera förebyggande mot olyckor och andra oväntade saker som kan inträffa genom att ha en bilförsäkring. Idag är det enkelt att teckna en bra bilförsäkring online.

Fördelen med att teckna en bilförsäkring på nätet är att du har möjlighet att få rabatterat pris eftersom att det besparar försäkringsbolaget tid och arbete.

Det är även enklare att jämföra olika bilförsäkringar online än att jämföra genom att vända sig till ett försäkringsbolag i taget. Det finns en mängd olika tjänster på nätet som genererar listor på de bästa bilförsäkringarna.

Bra bilförsäkringsbolag

Att välja ett bra bilförsäkringsbolag behöver inte vara svårt. Enligt Konsumenternas jämförelse finns en mängd bilförsäkringsbolag som har fått bra betyg och omdömen. Här nedan listas 5 alternativ som är hämtade från Konsumenternas jämförelse med respektive snittpoäng. Vi kan rekommendera WaterCircles bilförsäkring eftersom att det är ett snällt val mot miljön. WaterCircles är även snabba på att ta emot inkommande samtal och ge god service för dig och din bilförsäkring.

 1. Folksam bilförsäkring – 4,6 av 5
 2. If bilförsäkring – 4,5 av 5
 3. WaterCircles bilförsäkring – 4,4 av 5
 4. ICA bilförsäkring – 4,4 av 5
 5. Moderna bilförsäkring – 4,4 av 5

Ny bil – försäkring

När du köper en ny bil finns det några saker du behöver tänka på vad gäller just försäkring. Vad ingår? Vad behöver läggas till?  Vi går igenom de vanligaste begreppen!

Trafikförsäkring

Det är krav på att ha en trafikförsäkring. Vid eventuell skada får du ersättning på personskador på samtliga i bilen oavsett vem som varit vållande till skadorna. Den ersätter även skador på egendom utanför bilen som föraren orsakat. Om din bil inte har en trafikförsäkring tvingas du betala en så kallad trafikförsäkringsavgift vilken är betydligt dyrare än kostnaden för en trafikförsäkring.

Halvförsäkring

Det vanligaste som inkluderas i en halvförsäkring förutom trafikförsäkring är allrisk-, stöld-, brand-, glas-, maskin-, räddnings- och rättsskyddsförsäkring.

Helförsäkring

En helförsäkring ger din bil det mest omfattande skyddet. Den har samma innehåll som en vanlig halvförsäkring samt vagnskadeförsäkring.

Vagnskadegaranti

Nästan alla nya bilar som säljs kommer med en vagnskadegaranti. Om din nya bil har en vagnskadegaranti räcker det att du tecknar en halvförsäkring. Vagnskadegarantin täcker det som skiljer mellan en halv- och helförsäkring så var därför uppmärksam på hur länge din vagnskadegaranti räcker. När den går ut kommer du att fortsätta ha din halvförsäkring men för att vara fortsatt försäkrad som tidigare behöver du teckna en helförsäkring.

Bilförsäkring bindningstid

Oftast när en bilförsäkring tecknas gäller avtalets längd i 1 år vilket betyder att försäkringens bindningstid är lika lång. Du kan säga upp din bilförsäkring en gång per år vid förfallodagen. Om du väljer att inte säga upp den kommer den automatiskt att förlängas med 1 år.   

Det finns också bilförsäkringar med kortare bindningstid. Det kan t.ex. vara uppsägningstid på 30 dagar eller ingen uppsägningstid alls. Var därför alltid uppmärksam på vilken bindningstid som gäller för din bilförsäkring när du tecknar den.

Om du säljer din bil har du alltid rätt att säga upp din bilförsäkring. Lika så om du skrotar bilen eftersom en avregistrerad bil inte behöver försäkras.

Bilförsäkring företagsbil

Skillnaden mellan en bilförsäkring för privatbil och bilförsäkring för företagsbil är inte särskilt stor. I grunden fungerar dem på samma sätt med trafik-, halv-, och helförsäkring. Det finns dock vissa skillnader, t.ex. vad gäller lös egendom i bilen. Detta täcks för en privatperson av hemförsäkringen medan ett företag kan få ersättning via företagsförsäkringen eller genom att teckna ett tillägg till bilförsäkringen.  

Väldigt få företag väljer att enbart teckna trafikförsäkring eftersom att trafikförsäkringen inte ersätter några skador på bilen. Därför är det vanligaste att företag väljer att teckna halv- eller helförsäkring.

Bilförsäkring företag – Pris

Vad påverkar egentligen priset på din bilförsäkring för företag? Det är många faktorer som spelar roll. Allt från bilmodell, årsmodell, kostnad för reservdelar, vart bilen körs och hur många mil den förväntas köra. En annan faktor som tas med i beräkningen är hur många skador som uppstått på liknande bilar historiskt sätt.

Priset påverkas även av vilken omfattning och självrisk du väljer. Här nedan finns en sammanställning av genomsnittligt pris på bilförsäkringar för företag.  

 

Halvförsäkring

 • Liten 178 kr/mån
 • Mellanstor kombi 266 kr/mån
 • SUV 349 kr/mån

 

Helförsäkring

 • Liten 286 kr/mån
 • Mellanstor kombi 576 kr/mån
 • SUV 682 kr/mån

Jämför bilförsäkring online

Att jämföra bilförsäkringar online är en smart strategi för att hitta det bästa skyddet för din bil till det bästa priset. En bilförsäkring är en viktig investering för alla bilägare, och det finns olika typer av försäkringar att välja mellan, såsom trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Genom att jämföra bilförsäkringar kan du enkelt se vilka alternativ som erbjuder bäst täckning och pris för just dina behov. Jämför bilförsäkringar på forsakringar.nu och säkerställ att du får den trygghet och det skydd du behöver på vägarna.

Bilförsäkring företag - Jämför

Tidigare nämndes ett antal bra bilförsäkringsbolag. Läs mer och jämför några av försäkringsbolagens bilförsäkringar för företag.  

WaterCircles bilförsäkring företag

Jobbar ditt företag mot hållbarhets- och miljömål? I så fall är WaterCircles bilförsäkring företag ett bra val. WaterCircles bilförsäkring för företag är miljömärkt med Bra Miljöval vilket innebär att den fungerar precis som en vanlig försäkring men är skonsammare mot miljön. WaterCircles har stort engagemang för sina kunder och svarar alltid inom 20 sekunder om du ringer och har frågor gällande din bilförsäkring. Om du har en bilförsäkring för företag hos ett annat bolag kan WaterCircles hjälpa dig att avsluta den försäkringen och flytta den till WaterCircles.

Folksam

Om du väljer Folksam bilförsäkring för företag får du vara en av alla kunder som tillsammans äger Folksam. Du får vara med och påverka verksamheten. Folksam har fått goda resultat i kundupplevelse. Läs mer.

If

Med If bilförsäkring för företag får du hjälp dygnet runt om du hamnar i en oväntad situation. If är snabba på att hantera ärenden och tack vare Ifs digitala tjänster är det lätt att kontrollera dina försäkringar. Läs mer.

Bilförsäkring online – Bra bilförsäkring privat och för företag

När du ska välja en bra bilförsäkring online behöver du fundera på om du vill ha en halv- eller helförsäkring. Var uppmärksam när du köper en ny bil och ska teckna en försäkring om vagnskadegaranti medföljer och observera hur länge den gäller. Så länge du har vagnskadegaranti räcker det med att teckna en halvförsäkring för att uppnå fullt skydd. När vagnskadegarantin går ut kommer försäkringen automatiskt att övergå till en halvförsäkring. Då behöver du uppgradera till en helförsäkring om du vill ha kvar samma skydd.

Bilförsäkringar har bindningstid på 1 år i de flesta fall. Om du önskar kan du byta försäkring först vid förfallodagen men om du säljer eller avregistrerar bilen kan du avsluta din bilförsäkring direkt.

Bilförsäkring för företagsbil fungerar i princip på samma sätt som en vanlig bilförsäkring. Det som kan skiljas åt är vad som gäller vid exempelvis lös egendom. Kontrollera din bilförsäkring för företag om du behöver teckna en tilläggsförsäkring.

Priset för din bilförsäkring för företag beror bland annat på bilmodell, årsmodell och hur dyra reservdelarna är.

Fundera på vilken bil du behöver utifrån ditt företags syfte och teckna en bra bilförsäkring för ditt företag.