korskolan.se

Intensivkurs – körkort

Home > Intensivkurs – körkort

Intensivkurs – körkort

En intensivkurs är ett bra alternativ för dig som vill eller behöver ta ditt körkort så snabbt som möjligt. En intensivkurs pågår vanligtvis under 2 veckor och gör det möjligt för dig att träna övningskörning och teori på ett mycket intensivt sätt. Det ökar chansen för dig att ta körkortet mycket snabbare.

Vad är intensivkurs för körkort?

Upplägget för en intensivkurs kan se olika ut beroende på vilken körskola du använder dig av. Syftet med kursen är att du ska få träna körning och teori intensivt under en kortare period, istället för att övningsköra enstaka tillfällen med långa intervaller. Kursen är framtagen för att öka möjligheten att klara uppkörningen snabbare, till exempel om du behöver körkort för ett arbete.

Vad ingår i en intensivkurs?

En intensivkurs är en körutbildning som gör det möjligt för dig att köra så mycket som det bara går. Oftast bokar man in 2 veckor, där du övningskör med en lärare varje dag under flera timmar. Parallellt tränas teori, men riskutbildning eller uppkörning/teori ingår ej.

Vad kostar en intensivkurs?

Det är svårt att säga hur mycket en intensivkurs kommer att kosta dig. Ett cirkapris för en vecka intensivkurs med körning varje dag är 4700 kronor. Vill du köra i två veckor brukar priset ligga på ca 11 500 kronor och uppåt.

Hur lång är en intensivkurs för körkort?

Beroende på tidigare kunskaper och körnivå kommer intensivkursens längd att anpassas efter dina behov. Du gör först ett kunskapstest så att körläraren ser vart du ligger och vad du behöver träna extra mycket på. Nybörjare kan behöva längre tid än den som kört flera gånger tidigare. Att boka en vecka åt gången kan vara ett bra alternativ för dig som är osäker.

Boka intensivkurs

Namn  Wieselgrens trafikskola Halmstad trafikskola Silverstadens trafikskola
Lite om företaget  Wieselgrens trafikskola är ett tryggt val för dig som vill gå en intensivutbildning och klara din uppkörning snabbare. Körskolan erbjuder även handledarkurser och teorikvällar. Hos Halmstad trafikskola kan du boka in din intensivkurs direkt via hemsidan. Halmstad trafikskola lägger upp hela körkortsplaneringen åt dig – från teori till riskutbildning och uppkörning. På Silverstadens trafikskola kan du boka intensivutbildningar varje jämn vecka, hela året om. Välj mellan paket på 24 respektive 34 lektioner.
Hitta dit (knapp/länk) Hitta dit!  Hitta dit! Hitta dit!