korskolan.se

Intensivkurs – körkort

Home > Intensivkurs – körkort

Intensivkurs – körkort

En intensivkurs är ett bra alternativ för dig som vill eller behöver ta ditt körkort så snabbt som möjligt. En intensivkurs pågår vanligtvis under 2 veckor och gör det möjligt för dig att träna övningskörning och teori på ett mycket intensivt sätt. Det ökar chansen för dig att ta körkortet mycket snabbare.

Vad är intensivkurs för körkort?

Upplägget för en intensivkurs kan se olika ut beroende på vilken körskola du använder dig av. Syftet med kursen är att du ska få träna körning och teori intensivt under en kortare period, istället för att övningsköra enstaka tillfällen med långa intervaller. Kursen är framtagen för att öka möjligheten att klara uppkörningen snabbare, till exempel om du behöver körkort för ett arbete.

Intensivutbildning vs körkortsutbildning

En intensivutbildning skiljer sig från en vanlig körkortsutbildning på flera sätt. Här listar vi de främsta skillnaderna, men tittar också på fördelar och nackdelar. På My Driving Academy hittar du mer viktig och nyttig information gällande intensivutbildning vs körkortsutbildning.

 

Fördelar och nackdelar med intensivkurs

+ Du har möjlighet att klara av körkortet mycket snabbare och får köra oftare

+ Passar dig som har kört lite förut och som vill öka intensiteten för att klara uppkörningen

+ Du får möjlighet att fokusera på körkortet helt och hållet

– Kräver mycket fokus, tid och energi

– Det finns ingen garanti för att du klarar uppkörningen

 

Fördelar och nackdelar med körkortsutbildning

+ Du kan lära dig körning och teori i din egen takt

+ Möjlighet att kombinera körning med skola/jobb/fritidsintressen

+ Du behöver inte lägga ut lika mycket pengar på en och samma gång

– Lätt att du glömmer bort körmoment och teori mellan körlektionerna

– Avsaknaden av tidspress kan göra att du lägger körningen på hyllan

– Dyrare i det långa loppet

Vad ingår i en intensivkurs?

En intensivkurs är en körutbildning som gör det möjligt för dig att köra så mycket som det bara går. Oftast bokar man in 2 veckor, där du övningskör med en lärare varje dag under flera timmar. Parallellt tränas teori, men riskutbildning eller uppkörning/teori ingår ej.

Vad kostar en intensivkurs?

Det är svårt att säga hur mycket en intensivkurs kommer att kosta dig. Ett cirkapris för en vecka intensivkurs med körning varje dag är 4700 kronor. Vill du köra i två veckor brukar priset ligga på ca 11 500 kronor och uppåt.

Hur lång är en intensivkurs för körkort?

Beroende på tidigare kunskaper och körnivå kommer intensivkursens längd att anpassas efter dina behov. Du gör först ett kunskapstest så att körläraren ser vart du ligger och vad du behöver träna extra mycket på. Nybörjare kan behöva längre tid än den som kört flera gånger tidigare. Att boka en vecka åt gången kan vara ett bra alternativ för dig som är osäker.

Boka intensivkurs

Namn My Driving AcademyHalmstad trafikskolaSilverstadens trafikskola
Lite om företaget 

Mydrivingacademy erbjuder intensivkurser där både körlektioner, riskutbildning och uppkörning bokas in direkt. Hela paketet planeras utifrån dina kunskaper och förutsättningar.

Hos Halmstad trafikskola kan du boka in din intensivkurs direkt via hemsidan. Halmstad trafikskola lägger upp hela körkortsplaneringen åt dig – från teori till riskutbildning och uppkörning.På Silverstadens trafikskola kan du boka intensivutbildningar varje jämn vecka, hela året om. Välj mellan paket på 24 respektive 34 lektioner.
Hitta dit (knapp/länk)Hitta dit! Hitta dit!Hitta dit!