korskolan.se

Om körskolan
Home > Om körskolan

Om körskolan

En körskola kan hjälpa dig när det är dags att ta körkort. På körskolan får du lära dig att föra fram bilen på ett tryggt sätt, men du får också teoretisk kunskap och möjlighet att låna en bil för uppkörning.

Vad är en körskola?

En körskola är en skola där du kan få hjälp med att ta ditt körkort. På körskolan kan du lära dig allt från grunden, men du kan också ta enstaka körlektioner kombinerat med privat övningskörning. Många körskolor erbjuder även intensivutbildningar för dig som vill skaffa körkort så snabbt som möjligt.

När får man skriva in sig på körskola?

För att du ska kunna skriva in dig på en körskola behöver du uppfylla de krav som Trafikverket har satt upp. Du behöver bland annat göra en synundersökning, men du måste också ansöka om ett körkortsbevis samt vara minst 16 år gammal.

Välj rätt körlärare

Att du har rätt körlärare är A och O för att du ska lära dig och känna dig trygg i trafiken. Välj en körlärare som du kommer bra överens med och som är professionell i sitt arbete. Är du inte nöjd kan du alltid be om att få byta till en annan.

Bli handledare

Har du haft körkort en längre tid kan du bli handledare till någon som vill ta körkort idag. Du behöver först gå en handledarutbildning för att få rätt kunskap. Mer information hittar du på Transportstyrelsens hemsida.

Körskola online

Idag finns det allt fler trafikskolor som erbjuder körkort online. Med en online trafikskola är det lättare för dig med en stressig vardag att lyckas ta ditt körkort ändå. Är det däremot fysiska körlektioner du är ute efter är en online trafikskola ingenting för dig. För teoretiskt lärande är det dock ett mycket bra alternativ.

Företag att använda:

Namn TrafikskolaonlineKörkortonlineKörkortspoolen
Lite om företaget Trafikskolaonline är en smart och smidig trafikskola på nätet där du kan hitta digitala utbildningar, göra en bokning eller läsa digital teori.Körkortonline är en av de mest populära och omtyckta körskolor på nätet. Här kan du göra praktiska kunskapstester, träna teori eller köra en demo på det vanliga körkortsprovet.Med Körkortspoolen blir det lättare för dig att ta körkortet snabbare. Här hittar du online utbildningar såväl som online kurser, tester och pedagogiskt videomaterial.
Hitta dit (knapp/länk)Hitta dit!
Hitta dit!
Hitta dit!