korskolan.se

Riskutbildning MC 1

Home > Riskutbildning MC 1

Riskutbildning MC 1

När du ska ta motorcykelkörkort behöver du gå en riskutbildning som är uppdelad i två delar. Utbildningarna är till för att du ska få kunskap och förståelse för bland annat alkohol i trafiken, men även väderförhållanden, hastighet och säkerhet. I riskettan är det fokus på alkohol, droger och riskfyllda beteenden.

Vad innebär riskutbildning för MC?

Riskutbildningen för motorcykel är en kritisk komponent i processen att erhålla MC-körkortet och består av två obligatoriska delar. Denna utbildning är utformad för att ge blivande motorcyklister en djupare förståelse för de risker som är förknippade med att köra MC och hur dessa risker kan hanteras på ett säkert sätt. För att få tillgång till uppkörningen, och därmed möjligheten att ta MC körkortet, krävs det att båda delarna av riskutbildningen är genomförda.

Den första delen, fokuserar på teoretisk kunskap om riskmedvetenhet och handlar om att lära ut vilka risker som finns i trafiken, särskilt med hänsyn till ditt eget agerande. En stor anledning till att riskutbildningen existerar är på grund av nollvisionen. Du kan gå riskettan hos Mydrivingacademy.com, kursen är 3 timmar lång och i grupp med maximalt 16 deltagare. Den andra delen i riskutbildningen inriktar sig på praktiska övningar, speciellt anpassade för motorcyklister, där man får lära sig hantera olika riskfyllda situationer i trafiken. Genom att slutföra denna utbildning, rustar sig blivande MC-förare med nödvändig kunskap och färdigheter för att köra säkert och ansvarsfullt i trafiken.

Vad ingår i riskutbildning MC 1?

I riskutbildning del 1, även kallat riskettan, får du lära dig om hur riskfyllda beteenden kan påverka din körning och säkerheten i trafiken. Här talar man bland annat om hur alkohol och droger har en stor inverkan på din körning, men man tittar även på trötthet i trafiken.

  • Alkohol i trafiken
  • Droger
  • Trötthet i trafiken
  • Riskfyllda beteenden

Boka riskutbildning för MC

Gör en tabell där du kan boka riskutbildning för MC.

Namn Jarlatrafikskola.seStora HolmMC-jaktenVasterasbilmcskola.se
Lite om företaget Jarla Trafikskola erbjuder MC lektioner och hjälper dig att boka in riskettan och risktvåan.Erbjuder riskutbildningar under hela mars till oktober.Mc-Jakten erbjuder riskettan såväl som risktvåan á 3 timmar per utbildningAnpassar körlektioner och upplägg efter just dina behov.
Pris Från 799 kronor900 kronor750 kronor1000 kronor
Hitta dit (knapp/länk)Hitta dit!
Hitta dit!
Hitta dit!
Hitta dit!