korskolan.se

Vägassistansförsäkring - Så fungerar

Home > Vägassistansförsäkring – Så fungerar

Vägassistansförsäkring - Så fungerar

En vägassistansförsäkring är en form av försäkring som ger dig hjälp på vägen om din bil går sönder eller du råkar ut för en olycka. Det är en försäkring som ger dig trygghet och säkerhet när du kör på vägarna. Men vad är vägassistans egentligen och hur fungerar det? I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vägassistansförsäkring och förklara hur det fungerar. Vi kommer även att ge dig några tips på vad du ska tänka på när du väljer en vägassistansförsäkring.

Vad är vägassistans?

Vägassistans är en försäkring som ger dig hjälp på plats vid bilhaveri eller olycka. Det kan vara allt från att byta ett punkterat däck till att bogsera bilen till närmaste verkstad. Vägassistans ingår oftast som en tilläggsförsäkring till din bilförsäkring, men det går även att teckna en fristående vägassistansförsäkring.

Vad ingår i bilassistans?

En vägassistansförsäkring kan variera beroende på vilket försäkringsbolag du har valt. Generellt sett brukar dock följande ingå i bilassistans:

  1. Hjälp på plats vid bilhaveri eller olycka
  2. Bogsering av bilen till närmaste verkstad eller annan angiven plats
  3. Assistans vid punktering eller byte av däck
  4. Starthjälp vid startproblem
  5. Transport för dig och eventuella passagerare till destinationen
  6. Ersättningsfordon vid längre verkstadsbesök
  7. Hotellövernattning eller annat boende om du inte kan fortsätta resan samma dag
  8. Hjälp med att få loss bilnycklar eller få dem ersatta om de är borttappade
  9. Hjälp med att få bränsle på plats om du har kört slut på tanken

Teckna assistansförsäkring på nätet

Vill du känna dig trygg på vägarna och alltid ha hjälp till hands vid bilhaveri eller olycka? Då är det dags att teckna en assistansförsäkring hos Assistansbolaget. De erbjuder en omfattande och pålitlig försäkring som ger dig hjälp på plats oavsett var du befinner dig i landet. Med deras vägassistansförsäkring får du hjälp med allt från punktering till bogsering, och du kan känna dig trygg med att de alltid finns där för dig när du behöver oss som mest. Assistansbolaget erbjuder även hotellövernattning och annat boende om du inte kan fortsätta resan samma dag, samt hjälp med att få loss bilnycklar eller få dem ersatta om de är borttappade.

Vägassistans pris

Priset för vägassistans kan variera beroende på vilket försäkringsbolag du väljer och vilken omfattning du önskar på din försäkring. Generellt sett brukar priset för en vägassistansförsäkring ligga på några hundralappar per år, men det kan bli dyrare om du vill ha en mer omfattande försäkring. Det är viktigt att jämföra priser och villkor mellan olika försäkringsbolag för att hitta den bästa och mest prisvärda vägassistansförsäkringen för dig och din bil.

Att tänka på innan du väljer försäkring

Innan du tecknar en vägassistansförsäkring är det viktigt att du tänker igenom vad du behöver och vad som är viktigast för dig. Här är några saker att tänka på innan du tecknar försäkring:

Omfattning

Vilken typ av assistans behöver du? Är det tillräckligt med grundläggande assistans eller vill du ha en mer omfattande försäkring som inkluderar exempelvis ersättningsfordon och hotellövernattning?

Pris

Vad är din budget? Priset för vägassistans kan variera beroende på vilket försäkringsbolag och vilken omfattning du väljer. Jämför priser och villkor mellan olika försäkringsbolag för att hitta den mest prisvärda försäkringen för dig.

Tillgänglighet

Vilka tider och dagar på året finns assistansen tillgänglig? Är det viktigt för dig att assistansen är tillgänglig dygnet runt och året om?

Geografisk täckning

Var i landet gäller assistansen? Är det viktigt för dig att assistansen är tillgänglig över hela landet, eller är det tillräckligt med assistans där du oftast kör din bil?

Kundservice

Vilken typ av kundservice erbjuder försäkringsbolaget? Vill du ha en personlig kontakt eller är det tillräckligt med digitala lösningar?

Om du får stopp på bilen - Så ska du agera

Om du skulle råka ut för att du får stopp på bilen i en farlig situation är det viktigt att agera på ett korrekt sätt för att minimera risken för skador och olyckor. Här är några tips på vad du bör göra:

1. Försök att få bilen i säkerhet så snabbt som möjligt genom att köra den till en plats där den inte utgör en fara för andra trafikanter. Om detta inte är möjligt, parkera på närmaste plats där du kan stå säkert.

2. Sätt på varningsblinkers och alla andra varningsljus som finns på bilen för att varna andra trafikanter om att något är fel med bilen.

3. Hoppa aldrig ur bilen mitt i trafiken. Om du måste lämna bilen, vänta tills det är säkert att göra det och se till att du är synlig för andra trafikanter. Bär gärna en reflexväst och placera ut varningstrianglar på ett säkert avstånd från bilen.

4. Om du inte kan lösa problemet på egen hand, kontakta din vägassistansförsäkring för hjälp på plats.

5. Om du befinner dig på en motorväg eller annan farlig väg, ring alltid nödnumret 112 och följ de instruktioner du får därifrån.