mc-2-i-nyhet

Motorcykel

Funderar du på att skaffa MC-kort? Då hjälper vi dig hela vägen! Hos oss får du en säker och bra utbildning som skräddarsys efter dina behov! Som övnings-MC använder vi lättkörda Suzuki Gladius och Yamaha 125.

Självklart åker vi också MC så vi lätt och smidigt kan demonstrera övningarna för dig.

Övningskörning

För att få övningsköra ska du:

  • Ha fyllt 15 år och 9 månader för A1 (Lätt motorcykel).
  • Ha fyllt 17 år och 6 månader för A2 (Begränsad effekt).
  • Ha fyllt 23 år för A.
  • Ha ett giltigt körkortstillstånd.

Körkortsålder

  • 16 år för A1 (Lätt MC)
  • 18 år för A2 (Begränsad effekt)
  • 24 år för A (Obegränsad)

Teoriutbildning

Har du B-körkort redan är det en fördel. Då studerar man datorfrågor i egen takt. Vi har även lärarledda teorilektioner. Där kan vi i lugn och ro diskutera olika trafiksituationer. Vi går igenom teoribok och körhäfte, så att du kommer väl förberedd till provet.

Körutbildning

Körutbildningen utgår från vår övningsbana på Axamo (mittemot trafikövningsplatsen och TTC)*. Det är samma bana som du gör uppkörningen på. Där har vi all utrustning som du behöver, i de flesta storlekarna.

* GPS-koordinater: N 57° 46.345′. E 014° 05.345′.

Riskutbildning

Det finns två stycken obligatoriska utbildningar.

Risk 1: Teoretisk utbildning. Här diskuteras faror i trafiken, alkohol och andra droger, trötthet och andra riskfyllda beteenden i trafiken. Riskettan hålls här hos oss på Körskolan.

Risk 2: Både teoretisk och praktisk. Till denna utbildningen måste du kunna manövrera motorcykeln i både låga och höga hastigheter. Utbildningen hålls på manöverbanan.

Förarprov

Förarprovet består av ett kunskapsprov och ett körprov. Kunskapsprovet måste vara godkänt för att få boka körprov. Kunskapsprovet gäller i 1 år. Vi hjälper dig att boka förarprov!

Film

Bli inspirerad!