Personbil – manuell

Vi hjälper dig med allt från enstaka lektioner till hela utbildningen. Till våra körlektioner kan du komma som helt nybörjare eller om du redan övningskört hemma.

Ta gärna med dig din handledare till körlektionen!

Vi kör nya lättkörda Volvo V60 som är levererade från Nybergs Bil i Jönköping. Bilarna är utrustade med dubbelkommando och alkolås, allt för din säkerhet.

Teoriutbildning

Vi rekommenderar våra lärarledda teorilektioner. Där kan vi i lugn och ro diskutera olika trafiksituationer. Vi går igenom teoribok och körhäfte, så att du kommer väl förberedd till både teoriprov och uppkörning. I vår datorsal studerar du körkortsfrågorna i egen takt, självklart kan du också göra körkortsfrågorna hemifrån.

Körutbildning

På våra körkortslektioner går vi igenom de moment som krävs vid förarprovet. Vi bygger upp dina färdigheter från grunden så att du uppnår den självständighet som krävs för att bli en säker förare.

Riskutbildningar

Det finns två stycken obligatoriska utbildningar.

Risk 1: En teoretisk utbildning. Här diskuteras faror i trafiken, alkohol och andra droger, trötthet och andra riskfyllda beteenden i trafiken.

Risk 2: Även kallad halkbanan och är både teoretisk och praktisk. Här diskuteras hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. I samband med Risk 2 har vi även en omkörningslektion.

Vi hjälper dig med att boka tid för båda riskutbildningarna.

Förarprov

Förarprovet består av ett kunskapsprov och ett körprov. De beställer du samtidigt. Det ska helst inte gå mer än två veckor mellan provtillfällena.

Vi hjälper dig gärna att boka förarprov!