korskolan.se

Lån trots skuldsanering

Har du en skuldsanering som du behöver hantera? Då kan det vara svårare att få ett lån beviljat. Det är dock inte helt omöjligt och det finns fortfarande långivare som är villiga att ge dig finansiell hjälp när du behöver.

Låna med skuldsanering

Trots en pågående skuldsanering har du möjlighet att ansöka om ett lån. Här är det främst mindre långivare du kan använda dig av, eftersom affärsbanker sällan har så bekväma villkor. Hos en bank kommer du inte kunna få ett lån beviljat om du har en skuld hos Kronofogden som fortfarande är aktiv. Viktigt att vara medveten om är att ditt nya lån inte kommer att vara en del av skuldsaneringen, utan betalas separat.

Att få ett lån trots skuldsanering är svårare, på grund av dålig kreditvärdighet. Genom att använda någon form av pant eller säkerhet kan du dock öka dina chanser. Du kan till exempel använda din bil eller bostad som säkerhet för lånet.

Lån för att lösa skulder

Ett saneringslån kan i många fall liknas med ett vanligt samlingslån. Saneringslånets syfte är att hjälpa dig att lösa gamla lån, krediter och skulder på ett smidigt sätt. Låneformen går in och samlar alla lån som du har idag och byter sedan dessa mot ett lån med bättre villkor och lägre ränta.

Skuldsaneringslån utan säkerhet

Ett skuldsaneringslån är ett lån utan säkerhet och det innebär en större risk för banken att bevilja dig lånelöftet. Om det inte finns någon säkerhet har banken inget skydd om det skulle vara så att du inte kan betala tillbaka pengarna i tid. Har du en skuld hos Kronofogden kommer pengarna från saneringslånet i första hand gå till dessa skulder innan resterande belopp betalas ut.